Maurice Zorge

Trainer-Coach- Omgangskundige

Leren en ontwikkelen, al dan niet in groepsverband, begint vanuit verbinding en betrokkenheid. Zo ook het creëren van een sociaal veilige omgeving.

Maurice is sinds 1997 actief onder de naam Traject en faciliteert processen op het gebied van persoonlijke en teamontwikkeling en coaching, leiderschap en omgaan met agressie en ongewenst gedrag. Daarbij staat voor hem werken in of naar een veilige omgeving voorop.

Daarnaast is Maurice actief als senior trainer/coach voor Outward Bound organisaties in Nederland en België waar hij voornamelijk groepen meeneemt in de buitenlucht en expertisecentrum Pompije verbonden aan TBS-kliniek de pompestichting te Nijmegen.

Als partner binnen expertisecentrum sociale veiligheid is hij expert in het onderzoeken naar de betekenis van die sociale en psychologische veiligheid binnen organisaties vertrekkende vanuit het individu. Daar waar mogelijk pro actief, voorkomen is altijd beter dan genezen, en waar nodig reactief. Maurice is daarin altijd op zoek naar een lange termijn verbintenis en gaat niet voor de quick-fix. Hij ziet dit als een onderneming waarin alle partijen verantwoordelijkheid nemen en vertrouwen centraal staat.


In zijn vrije tijd is Maurice graag actief als trainer/coach in de zwemsport. Hier werkt hij voornamelijk met jongeren en jong volwassenen. Hierin ervaart  Maurice zijn stijl als veel directiever terwijl hij in zijn werk als procesbegeleider de inbreng veel meer aan de cursisten laat.