Miranda van Amersvoort

Trainer – coach – hulpverlener

Als trainer en coach heeft Miranda een duidelijke visie. “Wil je goed contact kunnen maken met je cliënten & klanten, dan heb je de moed nodig om naar jezelf te kijken, je bent zelf je belangrijkste instrument”.

Miranda werkte ruim 25 jaar als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg maar liep hier op een gegeven moment vast. Uit pure frustratie en gemotiveerd om andere hulpverleners kennis te bieden & vaardigheden te ontwikkelen, besloot ze in 2009 als trainer & coach aan de slag te gaan. Tijdens de trainingen en coaching besteedt zij veel aandacht aan bewustwording van eigen handelen en welke invloed dat heeft op de ander –  meer impact te bereiken en echt contact te maken – goed voor jezelf te blijven zorgen op het gebied van eigen wensen en grenzen

Met veel bevlogenheid en enthousiasme werkt ze graag met teams waar behoefte is aan kennis & handvaten hoe om te gaan met mensen met een psychische kwetsbaarheid maar ook bij problemen in de communicatie & samenwerking bij diverse zorg & welzijns-organisaties. Daarnaast heeft ze in nauwe samenwerking met Expertisecentrum POMPEII de-escalerende trainingen verzorgd o.a. aan de Nederlandse Spoorwegen het Rijks – VMBO Nijmegen en trainingen hoe om te gaan met ‘verward’ gedrag aan de politie en Werkbedrijf Lucrato.  Om zichzelf nog beter toe te rusten als trainer & coach is Miranda recent afgestudeerd als traumatherapeut waardoor ze nog beter aan kan sluiten bij diverse vraagstukken. Denk daarbij aan  opvang op de werkvloer na een incident en/of indrukwekkende gebeurtenis –  het effect van trauma in het dagelijkse werk – en hoe te reguleren vanuit de overlevingsstand. 

Opdrachtgevers kiezen voor Miranda omdat zij naast trainer & coach nog steeds begeleiding geeft aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. Omdat zij zelf ook hulpverlener is, krijgt zij snel het vertrouwen van deelnemers en kunnen ze samen snel de verdieping pakken. Dat zorgt voor impact en beweging!